سفارش تبلیغ
صبا ویژن

قیمت بیت کوین

 

کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) فهرست کردن ETF بیت کوین را نپذیرفته است.

قانونگذاران به ویژه به این نکته تاکید داشتند که درخواست دهندگان نتوانستند ملزومات ضروری در خصوص دستکاری های احتمالی بازار و فعالیت های مجرمانه را به دست آورده و ارائه دهند. کمیسیون SEC در این خصوص نوشت:در بیانیه 9 اکتبر، این کمیسیون بیان کرد که درخواست ETF از جانب شرکت مدیریت دارایی بیت وایز (Bitwise) و NYSE Arca مطابق با ملزومات ضروری نمی‌باشد.

کمیسیون SEC این تغییر قانون پیشنهاد شده را تایید نمی‌کند زیرا NYSE Arca نتوانسته است مفاد قانون مبادلات و قوانین کمیسیون را رعایت کند و نشان دهد که پروپوزال مورد نظر مطابق با ملزومات بند 6 قانون مبادلاتی و مخصوصا قوانین مبادلات اوراق بهادار ملی می‌باشد. لازم به ذکر است که این قوانین برای جلوگیری از اقدامات کلاهبردارانه و دستکاری بازار می‌باشد. 

آیا به ETF بیت کوین بیش از پیش نزدیک شده ایم؟

به نظر می‌رسد تصمیم امروز کمیسیون SEC کاملا مخالف با اظهار نظرهای اخیر مت هوگان مدیر ارشد و سرپرست تحقیقات بیت وایز می‌باشد که در تاریخ 7 اکتبر گفته بود: ما بیش از هر وقت دیگری به اخذ تاییدیه ETC بیت کوین نزدیک هستیم.

هوگان در خصوص احتمال اخذ ETF بیت کوین فیزیکی توسط این شرکت بسیار خوش بین بود. وی با اشاره به رشد چشمگیری که در عرصه ارزهای دیجیتال به وجود آمده است بیان کرد:

دو سال قبل هیچ متصدی قانونمند و مطمئنی در بازار بیت کوین وجود نداشت. اما امروز اسامی بزرگی نظیر فیدلیتی (Fidelity) و کوین بیس با وجود صدها میلیون دلار بیمه از جانب شرکت هایی نظیر لوید لندن در حوزه ارزهای دیجیتال حضور دارند.

عدم تایید پروپوزال بیت وایز پس از تاخیرهای پی در پی و درخواست های مکرر از کمیسیون SEC برای تعیین تکلیف این پروپوزال صورت گرفت. در ماه آگوست، این کمیسیون بار دیگر تصمیم گیری در خصوص این پروپوزال و دو درخواست ETF دیگر را تا 13 اکتبر به تاخیر انداخته بود.

بیت وایز در ابتدا درخواست خود برای تغییر قانون را در ماه ژانویه به قانونگذاران اوراق بهادار آمریکا ارائه داده بود.

نکته قابل توجه این می باشد که بازار ارزهای دیجیتال که طی هفته گذشته با نوسان هایی مواجه شده بود و روند آن نامشخص بود، به این خبر منفی واکنش مثبتی نشان داد و اکثر ارزهای دیجیتال در حال حاضر با افزایش قیمت مواجه شده اند.

به نظر می رسد کمیسیون SEC به این زودی ها قوانین خود را تغییر ندهد و همچنان با ETF بیت کوین مخالفت کند. باید در اینده دید که آیا در دولت جدید آمریکا این کمیسیون روند خود را تغییر خواهد داد یا اینکه باز هم با ارزهای دیجیتال مخالفت خواهد کرد.

قیمت بیت کوین و تاثیرETF

تقریبا تمام سرمایه گذاران عادی بیت کوین منتظر اعلام تایید ETF هستند تا دوباره بتوانند شاهد افزایش ارزش روزافزون دارایی‌های خود باشند. این افراد نمودارهای قیمتی طلا بعد از ETF را به عنوان اثبات به منتقدان نشان می‌دهند.

پس از عرضه ETF طلا در سال 2000 قیمت این دارایی که با پیش از این با سقوط مواجه شده بود در کمتر از چند سال به رشد چند برابری رسید که می‌تواند برای بیت کوین هم رخ دهد البته نه 100 درصد.

با معرفی ETF های بیت کوین، شانس اضافه شدن سرمایه گذاران بزرگ به شدت بالا خواهد رفت و این یعنی تزریق میلیون‌ها دلار پول به بازار. سرمایه گذاران نهادی با ETF به صورت رسمی مالک بیت کوین می‌شوند و دیگر از بابت قانون و مقررات، به ارث رسیدن و همچنین نگهداری امن بیت کوین‌ها نگرانی نخواهند داشت.

اما این یک روی سکه بود. باید درباره ETF‌های بیت کوین روی دیگر سکه را در نظر گرفت که حتی می‌تواند باعث رکود قیمت بیت کوین شود.

معایب

تا زمان اجرا نشدن این طرح و مشخص نشدن نحوه اجرا آن نمی‌توان به طور قطع از معایب آن سخن گفت.

طرح ETF برای بیت کوین شاید موجب از بین رفتن هدف اصلی این ارز دیجیتال شود. ساتوشی ناکاموتو خالق این ارز دیجیتال، شبکه بیت کوین را به منظور جدایی از نهادهای متمرکز و دادن قدرت به مردم ایجاد کرده بود یا حداقل مدعی آن شده بود.

 

آندرس آنتونوپولوس که یکی از افراد سرشناس و فعال در حوزه ارزهای دیجیتال است، عقیده دارد که اگر بیت کوین جزئی از این بازار شود، ایده اصلی و دلیل به وجود آمدن آن فراموش شده و تنها قیمت آن مورد توجه قرار می‌گیرد.

شاید بگویید که برای من هم فقط قیمت بیت کوین مهم است اما اگر هدف اصلی بیت کوین از بین برود، طرفدارانش را از دست خواهد داد و همین موضوع به احتمال فراوان موجب نابودی قیمت هم خواهد شد.

آقای آنتونوپولوس اذعان داشت که پیشنهاد صندوق مورد معامله بیت کوین در بازار بورس ایده‌ای هولناک است. چراکه این صندوق متولی و صاحب سرمایه تمام بیت کوین‌ها خواهد بود. صاحبان سهام هر کدام بخشی از این صندوق را در اختیار خواهند داشت، اما به‌طور واضح مالک واقعی بیت کوین‌هایی که بر روی آن سرمایه‌گذاری کرده‌اند نخواهند بود. در واقع کسی صاحب بیت کوین‌هایش است که کلید خصوصی آن را داشته باشد و هرکسی این کلیدها را در اختیار داشته باشد، صاحب بیت کوین و مالک آن است.

او معتقد است که صندوق ETF برای بیت کوین می‌تواند مکانیزم‌های اساسی آن را تغییر داده و قابلیت «رأی دادن» در شبکه را به‌عنوان یک دارنده بیت کوین از سرمایه‌گذاران بگیرد. با اینکه هر صندوق ETF مشتریان و سرمایه‌گذاران زیادی خواهد داشت اما این مدیر صندوق خواهد بود که تصمیمات اساسی را مثلاً درباره کوین‌های فورک شده خواهد گرفت. یک مکانیزم بازخورد حیاتی احتمال دارد که در این جریان از بین برود.

 

مشکل دیگری که وجود دارد، متمرکز شدن است. مدیر صندوق کلید این دارایی‌ها را در اختیار خواهد داشت و دفتر کار متمرکزی برای صندوق به وجود خواهد آمد که مدیریت آن به‌صورت غیرمستقیم بر آن تاثیرگذار است. با اینکه آقای آنتونوپولوس اطمینان دارد که این پایان بیت نیست آن را عاملی برای دست‌کاری قیمت‌ها و مذاکرات پشت پرده که مکانیزم بیت کوین را در آینده تغییر می‌دهند، می‌داند.

نظر دیگری که آقای آنتونوپولوس دارد این است که فورک جدیدی از بیت کوین اجتناب ناپذیر خواهد بود و اگر صندوق‌های ETF بر بیت کوین حاکم شوند، در اینصورت با همکاری همدیگر می‌توانند بر فورک جدید ارائه شده تسلط کامل یابند و یک نسخه شرکتی از بیت کوین (Corpocoin) بسازند.

چیزی که او درباره آن نگران است، شنیده نشدن صدای دوست‌داران واقعی بیت کوین خواهد بود. او همچنین درباره بدتر شدن امنیت و حریم خصوصی در بلاک چین بیت کوین مثال‌هایی می‌زند. برای مثال اگر توسعه‌دهندگان راهی برای اینکه حریم خصوصی در این بلاک چین بیشتر رعایت شود پیدا کنند، مدیران صندوق‌ها و دیگر حامیان مالی ETF از اینکه این نسخه بهبودیافته عملی نخواهد شد اطمینان خواهند یافت تا خاطر دوستانشان را در دولت آزرده نسازند.

آقای آنتونوپولوس با این حرف صحبت خود را به اتمام رساند که درباره فریب خوردگانی که از ETF  بیت کوین حمایت می‌کنند، نگران است. چرا که آن‌ها کلید بیت‌ کوین‌هایشان را در اختیار نخواهند داشت و در صورتی که اختلافی بین سرمایه‌داران اصلی و بقیه به وجود آید، مدیران صندوق‌ها پشت سرمایه‌داران اصلی خواهند ایستاد و بقیه را تنها خواهند گذاشت.